la perspectiva de les primeres promocions de graduats

  • Inicio
  • Programa
  • Ponents
  • Inscripció
  • Presentacions
  • Contacte
  • Inicio
  • Programa
  • Ponents
  • Inscripció
  • Presentacions
  • Contacte

Ponents

Conferència: La evaluación de competencias

Dr. Gregorio Rodríguez

Gregorio Rodríguez Gómez és doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat Nacional d’Educació a Distància i membre del grup EVALfor sobre avaluació en contextos formatius. És professor titular d’universitat i acreditat a catedràtic d’universitat de l’àrea de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Cadis. És creador i primer director executiu de la Revista Electrónica de Investigación y Evaluación Educativa i president de AIDIPE (Associació Interuniversitària d’Investigació Pedagògica). Ha participat en nombrosos projectes d’investigació en el camp de l’avaluació tant a nivell nacional com internacional i a l’actualitat dirigeix el projecte I+D+i “DevalS -Desarrollo de la e-Evaluación Sostenible - Mejora de la competencia evaluadora de los estudiantes universitarios mediante simulaciones virtuales” finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat (EDU2012-31804).

Taula rodona “Els resultats de les tres primeres promocions de graduats respecte 4 titulacions”

Vicenç Benedito

Catedràtic de Didàctica i Organització de la UB. Doctor Honoris causa per la Universitat de Bucarest. Ha estat director adjunt de l'ICE, Director del Departament de Didàctica i Organització Educativa i President de la Divisió de Ciències de l'Educació de la UB. Ha treballat i investigat sobre didàctica i currículum, formació del professorat i govern i gestió a la universitat. En l'actualitat és professor honorífic de la Universitat de Barcelona.

Dr. Joe Miró

Joe Miró Julià és professor titular del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears. Dirigeix el Grup de Recerca a l'Ensenyament de les Matemàtiques i l'Enginyeria (GIEME). És un dels autors de la Guia del professor novell (v. 1.0) i d'altres articles de docència. Va rebre el 2011 el Premi AENUI a la Qualitat i Innovació Docent. Des del
2013 és el coordinador de AENUI. A part dels seus articles imparteix de forma regular seminaris i tallers per al professorat universitari. Per a més detalls enviï un correu electrònic a joe.miro@uib.es.

Dra. Bea Amante

Beatriz Amante García (beatriz.amante@upc.edu), professora agregada (docent / investigadora) del Departament de Projectes de la UPC. Membre del grup GIIP (Grup de Recerca en Enginyeria de Projectes). Les seves línies de recerca estan centrades en dues línies principalment. En primer lloc, el sector de l'automoció en estudi de segones vides de bateries de cotxe elèctric, sistemes de ràdio amb cotxe i models de negoci (col·laboradora de la càtedra SEAT). I en segon lloc, una investigació més docent, centrada en metodologies i instruments d'avaluació.

Dra. Lyda Halbaut

Dra. Juana Mª Tierno

Lyda Halbaut Bellowa (halbaut@ub.edu), Professora Titular (docent / investigadora) de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (UB). Coordinadora i investigadora del grup consolidat d'Innovació Docent de Tecnologia Farmacèutica de la UB (GIDTF). Les seves línies d'investigació abasten les dues vessants de la Tecnologia Farmacèutica / Farmàcia Galènica: la recerca en el camp de la docència, centrada en els processos de formació i avaluació en els estudis de Grau i Postgrau de Farmàcia (tals com a avaluació continuada i de competències ), i la investigació en el camp del medicament i de les formes farmacèutiques.
Juana María Tierno García (juanamaria.tierno@urv.cat), és professora agregada (docent / investigadora) del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Doctora en Ciències de l'Educació des de 2003 (Premi Extraordinari de Doctorat de la URV). Actualment, i des de 2008, és Responsable del Grau d'Educació Social (URV). Forma part del grup de recerca "Curriculum, Avaluació i Formació del Professorat (CUAVAFOR). Les seves principals línies de recerca són: avaluació i investigació educatives, docència universitària, organització i gestió d'institucions educatives i formació permanent.

Taula rodona “La percepció de tots els agents implicats en els processos d'avaluació de competències” amb intervenció d’un representant dels col·lectius consultats

Dra. Núria Giné

Dídac Ramírez Casas

Núria Giné és doctora i professora titular de la Facultat d’Educació, Universitat de Barcelona. Mestra en educació Infantil, Primària i Secundària; educadora en Educació social. Membre del grup de recerca consolidat Entorns i Materials per a l'Aprenentatge; membre del Grup d’Innovació Docent en Avaluació i Tecnologia. Les seves línies d'interès i de recerca són: el procés d'aprenentatge i d’avaluació en diferents entorns educatius, la diversitat i la inclusió social, l'aprenentatge col·laboratiu, i la formació de formadors.
​Estudiant del  Màster d'Advocacia a la UB i com a membre de l'Associació d'Estudiants de la Facultat de Dret és representant dels estudiants al Consell de Govern i a diversos òrgans. Membre del grup socioeconòmic de l'Observatori de l'Estudiant ha participat en diverses activitats i jornades relacionades amb la qualitat, la permanència i la emprenedoria a la universitat. Interessat en l'oratorià i el lideratge és president del Youth Toastmasters, club destinat a la seva promoció i millora entre els joves.

Dra. Anna Forés

Dra. Lourdes Guàrdia

Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació .Profesora del DOE de la Facultat d'Educació de la UB. Membre del grup de recerca consolidat GR-EMA (Entorns i Materials per a l'Aprenentatge) de l'ICE de la UB, i del grup consolidat d'Innovació INDAGA'T; un grup d'Innovació Docent per afavorir la Indagació.
​Doctora en Ciències de l'Educació per la Universitat del País Basc. Llicenciada en Filologia i Postgrau en Formació de Professors d'espanyol com a llengua estrangera per la Universitat de Barcelona. Professora de l'eLearn Center i dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC . Membre del grup de recerca Edul@b . Actualment és directora del Programa de Màster en Educació i TIC (e- Learning) . És membre del Grup Interuniversitari de Formació Docent (GIFD) des de la seva fundació el 2009, havent participat en aquest grup en projectes competitius entorn a les competències docents en l'Educació Superior i el desenvolupament de marcs comuns de formació

Dra. Nati Cabrera

Dra. Anna Prades

Nati Cabrera Lanzo (ncabrera@uoc.edu), professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació i investigadora del grup consolidat Edulab de l'eLearn Center de la Universitat Oberta de Catalunya. També és professora associada de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona, Departament de Didàctica i Organització Educativa. Les seves línies d'investigació se centren en l'avaluació educativa, especialment l'e-assessment i els processos de feedback, i l'avaluació de l'impacte de la formació per les TIC des d'una perspectiva educativa, econòmica i social i en els models d'organització, direcció i lideratge de l'e-learning.
L'Anna Prades és titulada en Psicologia i Doctora per la Universitat de Barcelona. Des del 2001 és gestora de projectes de l'Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, on ha participat en el disseny de material d'avaluació, guies de bones pràctiques i l'edició de 11 guies d'avaluació de competències. És responsable tècnica de les enquestes d'inserció laboral dels graduats i doctors de les universitats catalanes que es duen a terme cada tres anys, des de l'any 2001. També coordina el projecte Ocupadors, finançat per l'Obra Social "la Caixa", que ha suposat enquestar a més de 1400 empresaris sobre la seva satisfacció amb els graduats universitaris. 

Dra. Mari Carmen López

Dr. Artur Parcerisa

Maria del Carmen López López (mclopez@ugr.es) és professora titular de la Universitat de Granada al Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Facultat de Ciències de l'Educació. És membre del grup de recerca FORCE (Formació Centrada en l'Escola. HUM 386). Les seves línies preferents d'investigació se centren en formació inicial i desenvolupament professional dels docents, educació intercultural i didàctica universitària.
Artur Parcerisa Aran, psicòleg i doctor en Ciències de l'Educació, és professor titular del Departament de Didàctica i Organització Educativa (Facultat de d'Educació) de la Universitat de Barcelona, membre del Grup de Recerca consolidat EMA (Entorns i materials per a l’aprenentatge) i coordinador del TRANS.EDU (Grup transversal d'innovació docent sobre Aprenentatge Autònom). Ha estat vicepresident de la Divisió de Ciències de l'Educació, director de departament i Vicerector de Política Docent. Les seves línies prioritàries de recerca i docència són: els entorns i els materials didàctics, l'educació social i la docència universitària.

Dra. Georgeta Ion

José Victor Gallardo

Georgeta Ion és professora lectora al Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És llicenciada en Psicologia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Bucarest i Màster en Management i Avaluació educativa per la Universitat de Bucarest. Des de 2007 és Doctora en Ciències de l'educació per la Universitat de Barcelona.
Els seus temes d'investigació es relacionen amb l'organització i la gestió de les universitats, els aspectes de gènere i els factors associats a la carrera acadèmica del professorat universitari. Al mateix temps treballa en temes d'avaluació centrada en competències a través de les noves tecnologies.
José Víctor Gallardo Espinal és Enginyer Industrial. És Cap d'estudis de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià, també Cap de departament d'electricitat i professor titular. Coordina els aspectes acadèmics amb l'equip docent del centre, a on es vigila molt a prop el procés d’aprenentatge i avaluació de les competències. També col·labora en el món empresarial i industrial, tenint experiència en les necessitats de les competències dels graduats en enginyeria.

Maite Fernández

Maite Fernández és llicenciada en Pedagogia i màster en Intervencions Socials i Educatives i en Estudis Internacionals per la Universitat de Barcelona. Membre del grup de recerca consolidat "Laboratori de Mitjans Interactius". Des de 2010 ha format part de diferents estudis sobre competències i avaluació en l'educació superior. Actualment treballa com a personal investigador novell a la Universitat de Barcelona on imparteix docència en els graus de Pedagogia i Educació Primària, i realitza el seu programa de doctorat internacional sobre els nous cursos en línia massius i oberts i la seva avaluació.

Reptes de futur en l'avaluació per competències 

Dra. Elena Cano

L'Elena Cano (ecano@ub.edu) és professora Titular del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Universitat de Barcelona. Llicenciada i Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació i en Ciències Econòmiques i Empresarials. És premi extraordinari de doctorat de la Universitat de Barcelona del curs 1995-1996. Imparteix diferents assignatures en els títols de grau i de Màster de Pedagogia i Formació del Professorat; fonamentalment es tracta de matèries vinculades a l'organització escolar i a l'avaluació educativa. I investiga principalment sobre l'àmbit de l'avaluació. 
Con tecnología de Crea tu propio sitio web único con plantillas personalizables.